PDFPrintE-mail

Моминско парти

Моминско парти:

Съставна част от сватбената еуфория е организирането на моминското и ергенско парти.

.mominsko1

В древни времена, моминското парти се е правело точно в деня преди сватбата. Булката, с приятелите си са се събрали, за да шият подаръци за сватбата, пеят песни, врачуват и добруват. По време на този обичай се е пиело много чай, играели са се вълнуващи игри, но до края на събитието не е трябвало мъжът да прекрачва прага.

Може би ще се изненадате, но голяма част в традицията се е отделяла на момента, когато булката „оплаква” с ридания безгрижният си момински живот. За тази цел са се пеели специални песни. 

Моминско парти


Днес, жалните песни не са съществени, за да направим вашето моминско парти незабравимо. Напротив, модерните младоженки с радост и пакостливо щастие приемат този ден. Според традицията, булката трябва да носи на моминското парти ярка рокля и главата и да бъде украсена със сватбени цветя.

Както и в древността, моминското парти може да започне от дома на младоженката, след което да се хвърлите в забави с приятели в нощни клубове, да седнете на ресторант, да отидете на кареоки или да останете на тиха вечеря в къщи, като се посмеете на позабравените вече ученическите истории и студентски романси, или кареокето да си го преместите вкъщи, в компанията на всичките си приятелки.Знаейки, вашите предпочитания и желания, ние от Сватбена и парти агенция „Event Surprises”, ще ви погомнем с планирането, ортанизирането и реализацията на този вълнуващ миг.

.

.mominsko 1

Разбира се, че ние може да ви предложим и други, по-интересни и необичайни начини за отпразнуване на моминско парти. Така например, ние можем да организираме вашето парти в сауната, във въздуха или да поканим дружките ви на весел обеден пикник, или пък може да организираме тематично парти за вас и вашите приятелки .

Както посочихме по-горе, моминското парти – това е един малък празник в чест на прехода от „свободните” дни към целомъдрието на брачния живот. И какъв празник без подаръци? Желателно е приятелките да подготвят символични дарове. Можете да подарите комплект за хранене или кухненски прибори...но е съмнително дали това ще напомня на булката за младия и безгрижен живот. Приемете подаръка, като дар за спомен. За моминското парти на най-добрата си приятелка може да подарите спално или еротично бельо, малък сувенир или албум с най-веселите ви моменти. Може да изрисувате ръчно чаша или ваза, а в допълнение да подготвите букет от цветя. Разбира се, важно е цветята да са подбрани спрямо характера на събитието.Подаръците могат да бъдат всичко, което пожелаете, но с уговорката, че това е само за булката, но не и за бъдещето на семейството и дома. Говорейки за вълнуващ подарък, с които може да я изненадате, и да го запомни за цял живот, това може да е специален танц от стриптизиор или група стриптизиори, само за нея и нейните приятелки. Защо да не изненадате вашата приятелка, като й подарите, не кое да е, а организирано моминското парти от най-скъпите й приятелки заедно с екип от професионалисти - организатори. Ние от “Event Surprises”ще ви помогнем, заедно с вас ще организираме парти изненадата - моминско парти за вашета приятелка – булката. Знаейки нейните желания и вкусове, аз, събитиен мениджър Гергана Йорданова, заедно с моя екип и вас, ще превърнем моминското парти на булката, в незабравин миг за цял живот.

Ако преди време, булката задължително е празнувала в деня преди сватбата, то сега вече повечето предпочитат това събиране с приятели да бъде в седмицата преди сватбата. Това е напълно разумно и ние горещо го препоръчваме, за да може с отворено сърце и душа да се насладите на този ден.

В нощта преди брака няма да навреди релаксираща атмосфера, необходима на булката, за да се събуди свежа, щастлива и разбира се най-красивата

Подготовка за моминското парти


Сватбите винаги са придружени от набор от приятни кавги. Необходимо е да се купуват парфюми, дрехи, обувки, було, както и много други малки неща, за булката и младоженеца. Сватбата е едно от най-големите събития в живота на всяка двойка , а ние ще ви помогнем да направим това събитие празнично и запомнящо се. Аз, Гергана Йорданова и моят екип от “Event Surprises”, съзададохме специален пакет, с които олесняваме младоженците. Хакета се казва: „Организиране на Моминско парти + сватба”. С този пакет олесняваме младоженците, да се притесняват зза организацията на едно от най-важните събития в живота им. Така ще може да се доверите на един екип от професионалисти, които ще бъде до вас, без да се разпокъсвате на много места. Ние ще ви помогнем да спестите време, усилия, и най-важното, ние ще ви помогнем при спестяването на пари от общия бюджет. При закупуване на този пакет, ще Ви бъдат предоставени отстъпки, които вие ще може да използвате.

Традиционно, организатора на моминско парти трябва да бъде най-добрата приятелка на булката. Все пак, основната цел е приятното време прекарано с приятелите. Ние можем да ви помогнем при избора на мястото за партито, то може да е ресторант, кафе, сауна, нощен клуб, място за пикник или просто да прекарате празника у дома, ще ви помотнем украсата, за програмата на партито, за цялостната организация напартито, спрямо определените за този ден/нощ разходи. Всичко зависи от вашите желания, ние от “Event Surprises” сме на ваше разположение, ако имате идеи за моминското парти, но не знаете как да ги осъществите, то ние ще ги реализираме, или пък нямате идея от къде да започнете организацията на партито, то ние сме насреща. Модните тенденции насочват организирането на празника в нощен клуб с мъжки стриптийз.

Жените не бива да присъстват на ергенското парти, както и обратното. Гостите за моминското парти изберете сама. Не е задължително те да бъдат от една възрастова група, важното е да се чувствате комфортно и уютно в кръга от приятели.

Задачата ни, като професионален организатор, е да направим празника незабравим по своята оригиналност и да ви изпратим опиянени от радост и щастие за специалния сватбен ден.
Доверете ни се!!!